Olav Hergel har skrevet en roman om sig selv og sin mor og om at leve i skyggen af svær sygdom.
Olav er syv år, første gang hans mor bliver indlagt på den psykiatriske afdeling. Benedicte, der er fraskilt og enlig mor til to, har været en del af kredsen omkring Karen Blixen, og hun har en på alle måder uforløst kærlighedsrelation til digteren Thorkild Bjørnvig. En affære, der ikke kun lader hende gå til grunde, men også påvirker hendes to børn. I lange perioder taler hun ikke til dem, men lægger bare breve på deres hovedpuder. Hun lærer Olav at bede fadervor, og han beder og beder i det uendelige, om og om igen, men det lysner ikke rigtig tilværelsen. Først da moren slipper sit tag i sønnen, blomstrer han op. Han får et rigt liv, møder en pige, stifter familie. Men fortiden spøger. Benedictes bølger lyder også i Olavs sind. Tvangstankerne. Gentagelserne. Han er i 40’erne, da han første gang hører om OCD og ser brikkerne falde på plads. Ser sin mors sygdom i sig selv.
Olav Hergel vil blive interviewet af Michael Linde Larsen.
Om Olav Hergel
Olav Hergel (f. 1956) er journalist på Politiken. Han har vundet en lang række priser, heriblandt Cavling-prisen i 2006 for en serie om flygtninge og flygtningebørn på danske asylcentre. Han har tidligere bl.a. skrevet bestsellerromanen Flygtningen (2006), der blev filmatiseret med Iben Hjejle i hovedrollen, samt Indvandreren (2010), Men vi blev onde (2012) og Punktum (2016).
Om Michael Linde Larsen
Michael Linde Larsen er bibliotekar og afdelingsleder for Kultur og Oplevelse på Odense Hovedbibliotek. Michael er også litteraturkonsulent på biblioteket og arbejder i sin fritid som lektør for Danmarks Bibliotekscenter. Han er en ivrig læser af skønlitteratur og elsker at brede de gode læseoplevelser ud i selskab med andre læsere. I 2018 var Michael indstillet til Blixenprisen som årets litteraturformidler.
Om Word Festival
Word Festival hylder ord med op mod 150 oplæg, debatter, samtaler og oplæsninger på fantastiske kulturscener i Odense centrum såsom ODEON, Koncerthuset, Brandts, Kulturmaskinen og Teater Momentum.
Temaet for festivalen er tid – et fascinerende begreb, der kan skabe utrolig mange samtaler om alt fra det helt nære og praktiske til det højtflyvende og fantastiske. Fredag dykker vi derfor ned i fortiden, men også barndommen og begyndelser. Lørdag står i nutidens tegn, men også status quo i verdens kriser såvel som de menneskelige af slagsen. Søndag tager vi hul på fremtiden, men også den 3. alder, slutninger og det, der sker på den anden side og ude i universet.
Glæd dig til tre inspirerende dage, hvor vi checker ud af hverdagens digitale larm og gør plads til dialog og eftertænksomhed
Praktisk information
Du får adgang til dette event med en partout- eller dagsbillet til Word Festival efter først-til-mølle-princippet. Mød derfor gerne op i god tid før eventets start. Så er din chance for at få en plads større.
Vi kan af hensyn til sikkerhed, brandmyndigheder mm. ikke øge de angivne pladser til de enkelte scener. Til gengæld er alle scener i gåafstand fra hinanden, og derfor kan du opsøge andre events, hvis du oplever at gå forgæves til et arrangement.